Sposób przygotowania:
Zupa - krem z cukinii i ziemniaków
Trzy średnie ziemniaki obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w kostkę. Z pora odkroić białą część, a następnie umyć ją i pokroić w kostkę. Cukinię obrać, umyć i również pokroić w plasterki. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone ziemniaki, por oraz cukinię. Całość podusić na małym ogniu przez chwilę. Wodę zagotować, a później dodać do niej podsmażone składniki. Całość gotować razem przez około pół godziny na niedużym ogniu. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą oraz gałką muszkatołową. Zupę zdjąć z ognia, a w następnej kolejności dokładnie zmiksować. Zmiksowany krem zagęścić śmietaną i dobrze wymieszać. Pietruszkę dokładnie umyć, posiekać, a następnie dodać do zupy - kremu.