Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krem serowy z zieleniną i groszkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupa, krem serowy z zieleniną i groszkiem ptysiowym

Krem serowy z zieleniną i groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem serowy z zieleniną i groszkiem

 

  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 2 duże serki topione - śmietankowe
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki\
  • szczypiorek
  • groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Krem serowy z zieleniną i groszkiem
Bulion warzywny gotujemy, do malaksera przekładamy serki topione i dodajemy 150 ml wywaru - całość dokładnie mieszamy do roztopienia serak, serem zalewamy bulion, dodajemy przeciśnięty czosnek i zagotowujemy. W tym czasie siekamy zieleninkę. Do miseczek nalewamy zupkę, posypujemy obficie szczypiorkiem i natką, dodajemy groszek ptysiowy i podajemy na gorąco
Krem serowy z zieleniną i groszkiem
do malaksera przekładamy serki topione i dodajemy bulion
Krem serowy z zieleniną i groszkiem
w bulionie dokładnie roztapiamy serki do uzyskania gęstego kremu
Krem serowy z zieleniną i groszkiem
serem zalewamy bulion i dodajemy przeciśnięty czosnek
Krem serowy z zieleniną i groszkiem
do zupy przygotowujemy zieleninę - siekamy natką i szczypiorek

Tagi:

groszek