joan851

joan851

Kucharz
[Przepisów: 20]

Krem szparagowy z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dosyć dziwne połączenie, ale naprawdę bardzo smaczne i godne polecenia.

Krem szparagowy z pomarańczą

Składniki:

Krem szparagowy z pomarańczą

 

  • pęczek szparag białych
  • 3-4 ziemiaki
  • kostka rosołowa drobiowa lub cielęca
  • 2-3 pomarańcze
  • sos sojowy
  • pieprz mielony
  • serek topiony śmietankowy
  • groszek ptysiowy lub grzanki

Sposób przygotowania:

Krem szparagowy z pomarańczą
Ziemiaki obrać i pokroić w kostkę, szparagi oczyszcić i pokroić. Do garnka z wodą wrzucić ziemiaki i szparagi. Gdy wszystko zmięknie dodać kostkę rosołową i chwilę gotować. Rozrobić w zimnej wodzie serek topiony i wlać do zupy, przyprawić pieprzem, odrobiną sosu sojowego i sokiem z 1 pomarańczy ( daje ona fajny smak, ponieważ szparagi są mdłe). Zupę rozdrobnić blenderem na krem, podawać z sosem sojowym, cząstkami pomarańczy i groszkiem ptysiowym/grzankami.

Tagi:

sosy szparagi