superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Krem szpinakowy ze słonecznikiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna, niskokaloryczna i do tego bardzo zdrowa zupa. Podawana z grzankami.

Krem szpinakowy ze słonecznikiem

Składniki:

Krem szpinakowy ze słonecznikiem

 

  • kostka bulionowa warzywna

 

 

 

  • przyprawa Kamis Fit up do zup i duszonych warzyw

 

  • 3 łyżeczki serka białego Turek 5 % tłuszczu

 

  • 4 kromki razowego pieczywa ze słonecznikiem

 

  • 4 łyżki ziaren słonecznika

 

  • 2 pałki z kurczaka bez skóry

Sposób przygotowania:

Krem szpinakowy ze słonecznikiem
Udka zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na małym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie ugotowane dodajemy szpinak i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy przyprawą Fit up do zup. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Odstawiamy z gazu. Na rozgrzanej patelni prażymy ziarna słonecznika, a kromki pieczywa kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Zupę miksujemy blenderem Triblade (metalową końcówką do miksowania z trzema ostrzami). Przelewamy do miski. Dekorujemy serkiem Turek i posypujemy ziarnami słonecznika. Podajemy z grzankami.