Krem truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybko się robi i zawsze pysznie smakuje

Krem truskawkowy

Składniki:

Krem truskawkowy

 

  • szkl. śmietany
  • 40 dag truskawek
  • łyżeczka cukru pudru
  • łyżeczka kakao
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • pol łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Krem truskawkowy
Truskawki opłucz, osącz, obierz z szypułek. Pozostałe zmiksuj, napełnij pucharki. Smietanę kremowkę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Krem podziel na pół. Do jednej części dodaj kakao, dokładnie wymieszaj. Pucharki z musem truskawkowym napełnij białym i ciemnym kremem. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.