wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Krem z białych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa jest dobrym daniem na chłodniejsze dni.

Krem z białych warzyw

Składniki:

Krem z białych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Krem z białych warzyw
Kalafior umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Seler, ziemniaki i por obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać pokrojone warzywa. Chwilę razem poddusić i dolać wywar z drobiu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 min.Dodać śmietanę, wymieszać i zmiksować. Ponownie doprawić do smaku i posypać natką pietruszki.