Sposób przygotowania:
Krem z cukinii - dwa kolory i smaki
Cukinię zieloną dokładnie umyć i pokroić w kostkę razem ze skórką. Ziemniaki i cebulę również pokroić w kostkę.
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojoną cukinię i ziemniaki. Warzywa zalać bulionem. Dodać czubrycę zieloną i gotować do miękkości warzyw. W ten sam sposób przygotować składniki na zupkę żółtą i ugotować ją w drugim garnku.
Gdy warzywa w obu garnkach będą już miękkie zestawić z ognia i zmiksować blenderem na gładki krem. Zupkę nalewamy na talerze lub do miseczki i podajemy z grzankami.
Zupkę można podawać na dwa sposoby. Pierwszy to taki że nakładamy na zmianę jedną wazówkę zupki zielonej a potem jedną wazówkę zupki żółtej.
Natomiast gdy chcemy uzyskać na talerzu dwa niewymieszane kolory należy obie zupki nalewać równocześnie.
Z jednej strony nalewamy zupkę żółtą a z drugiej strony zupkę zieloną.
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojoną cukinię i ziemniaki. Warzywa zalać bulionem. Dodać czubrycę zieloną i gotować do miękkości warzyw. W ten sam sposób przygotować składniki na zupkę żółtą i ugotować ją w drugim garnku.
Gdy warzywa w obu garnkach będą już miękkie zestawić z ognia i zmiksować blenderem na gładki krem. Zupkę nalewamy na talerze lub do miseczki i podajemy z grzankami.
Zupkę można podawać na dwa sposoby. Pierwszy to taki że nakładamy na zmianę jedną wazówkę zupki zielonej a potem jedną wazówkę zupki żółtej.
Natomiast gdy chcemy uzyskać na talerzu dwa niewymieszane kolory należy obie zupki nalewać równocześnie.
Z jednej strony nalewamy zupkę żółtą a z drugiej strony zupkę zieloną.
SylaUla