Sposób przygotowania:
Krem z cukinii z kluseczkami
Cukinię oczyścić, umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Utrzeć na grubej tarce 10 dag cukinii, resztę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym tłuszczu. Dodać po* krojoną w kostkę cukinię, podsmażyć razem. Zalać dwiema szklankami wody, zagotować, wymieszać z rosołem. Gotować na małym ogniu 8-10 minut. Pomidory oczyścić, wykroić nasadę ogonków, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Zieleninę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, posiekać.Twaróg wymieszać z zieleniną. Z masy uformować osiem kluseczek (najlepiej wyciąć je dwiema lekko zwilżonymi łyżeczkami). Zupę zmiksować w wysokim naczyniu, wymieszać z kwaśną śmietaną, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Wrzucić startą cukinię i pomidory, podgrzewać razem około minuty. Podawać z kluseczkami serowymi