Sposób przygotowania:
Krem z dyni hokkaido z imbirem
Marchew, pieruszkę i cebulę obieram. Przekładam do garnka i zalewam wodą (ok. 1.5 l) . Dodaję także pokrojone łodygi selera naciowego. Gotuję ok. 20 minut.
Dynię i ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Dodaję do wywaru warzywnego i gotuję wszystko razem do miękkości warzyw.
Kiedy lekko przestygnie miksuje blenderem na gładka masę. Imbir obieram i ścieram na tarce. Zupę krem odprawiam do smaku tylko solą i świeżo startym pieprzem oraz słodką śmietanką.
Podaję z grzankami.
Dynię i ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Dodaję do wywaru warzywnego i gotuję wszystko razem do miękkości warzyw.
Kiedy lekko przestygnie miksuje blenderem na gładka masę. Imbir obieram i ścieram na tarce. Zupę krem odprawiam do smaku tylko solą i świeżo startym pieprzem oraz słodką śmietanką.
Podaję z grzankami.