Sposób przygotowania:
Krem z kalafiora z dodatkiem curryETAP 1:
Kalafior oczyścić, umyć i podzielić na różyczki.
ETAP 2:
Czosnek i cebule obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanej oliwie, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać bulion drobiowy i zagotować. Następnie dodać kalafior, pietruszkę i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksować blenderem do postaci kremu i doprawić curry.
ETAP 3:
Do krem dodać śmietanę zahartowaną kremem, doprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:
Grzanki:
Chleb tostowy pokroić w drobną kostkę, posypać ziołami prowansalskimi, i usmażyć na oliwie aż się zrumienią.
ETAP 5:
Filet z indyka pociąć na paski, nabić na patyki do szaszłyków, posypać solą, pieprzem i curry. Usmażyć na rozgrzanej oliwie.
Krem podawać z grzankami i mięsem z indyka.
Megi-
EwelinaP
zapraszam :)