Sposób przygotowania:
Krem z kalafiora z imbirem
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Pora opłukać, pokroić w kosteczkę. Czosnek i kawałek imbiru obrać, posiekać. Kalafiora dokładnie opłukać, podzielić na różyczki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić pora, lekko zeszklić, dodać ziemniaki, czosnek i imbir, przesmażyć. Dodać kalafiora, zalać wodą tak, żeby był tylko troszkę przykryty, doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Lekko przestudzić, zmiksować. Podgrzać ponownie i doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Krem podawać przybrany kiełkami rzodkiewki i oprószony sproszkowaną papryką.
zbysiowa
edytaha
Pakuj się kochana, a uważaj po drodze, bo ślisko. A ja lecę zmienić pościel, żeby mieć Cię w czym położyć :) Zapraszam :)
zbysiowa
Nie przejmuj się pościelą, na rano dotrę :D