kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny krem czekoladowy. Przygotowany z kaszy jaglanej z dodatkiem banana, czekolady i kakao. Polecam do pieczywa lub naleśników.

Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady

 

Sposób przygotowania:

Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady
Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia.

W międzyczasie obieramy banana ze skórki i kroimy na mniejsze kawałeczki, przekładamy do wysokiego pojemnika.

Dodajemy ciepłą kaszę, kakao, stewię i rozpuszczoną czekoladę. Blendujemy na gładką masę.
Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady
Obranego że skórki banana kroimy na kawałki.
Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady
Ciepłą kaszę jaglaną dodajemy do pokrojonego banana.
Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady
Następnie wsypujemy gorzkie kakao i stewię.
Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady
Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę.