monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Krem z papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniała dwukolorowa zupa krem

Krem z papryki

Składniki:

Krem z papryki

 

Sposób przygotowania:

Krem z papryki
Paprykę myjemy dzielimy na połowę usuwamy pesteczki wkładamy do żaroodpornego naczynia i skrapiamy olejem ,wstawiamy do piekarnika na około 15 minut. Jak wystygnie usuwamy skórki i kroimy drobno w jednym rondelku 2 szklanki wywary żółta papryka ,kurkuma sól,pieprz. W drugim 2 szklanki wywaru czerwona papryka ,odrobina słodkiej papryki ,sól,pieprz. Gotujemy na małym ogniu jakieś 10 minut i traktujemy blenderem . Wlewamy na talerze np ze szklanek na raz oba rodzaje zupy.

Tagi:

papryka