Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Krem z pomidorów 3

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jedna z moich ulubionych zup.

Krem z pomidorów 3

Składniki:

Krem z pomidorów 3

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia

 

 

 

 

  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Krem z pomidorów 3
Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Miksujemy i przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę z oliwek. Przesmażamy na rumiano czosnek z cebulą. Wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy przez 5-10 minut. Dokładnie miksujemy. Dodajemy śmietanę roślinną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

pomidory