Sposób przygotowania:
krem z pora i cukinii
Warzywa umyć i osuszyć. Pora pokroić w krążki. Cukinii nie obierać ze skórki i pokroić w paseczki. Nie muszą być równe, później i tak je zblendujemy. W większym rondelku rozpuścić łyżkę masła przełożyć do niego warzywa i podsmażać ok 2-3 minut. Po tym czasie dodać 1 litr bulionu warzywnego( można użyć kostki ). Gotować na małym ogniu ok 10 minut. Dodać ser żółty- ja użyłam sera light w krążkach firmy Babybel. Nie wiem czy są dostępne w Pl ale można je zastąpić każdym innym serem. Gotować do rozpuszczenia sera , doprawić do smaku solą i pieprzem i zblendować. Ponieważ krem podawałam jako przystawkę użyłam małych bułek. Z bułki odciąć wierzch, wydrążyć środek. Przelać do nich krem. Smacznego:)
ami91