Sposób przygotowania:
Zupa krem z rzodkiewekETAP 1:
Rzodkiewki umyć, odkroić ogonki i pokroić w talarki. Ziemniaka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
ETAP 2:
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, przełożyć na rozgrzane masło i delikatnie podsmażyć
ETAP 3:
Do cebuli dodać rzodkiewki
ETAP 4:
smażyć do momentu aż rzodkiewka straci biały kolor
ETAP 5:
Po tym czasie dodać ziemniaka,
ETAP 6:
chwilkę razem podsmażyć i zalać gorącym rosołem. Dodać białego pieprzu, wg smaku i gotować do miękkości warzyw, jakieś 25 minut.
ETAP 7:
Na koniec dodać śmietankę, doprawić do smaku, i zmiksować na krem.
ETAP 8:
Zupę podałam z tartym na tarce jajkiem.
OktawiaG
zbysiowa
Koniecznie, zupa jest kapitalna :)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję Edytko ;)