Sposób przygotowania:
Zupa krem z rzodkiewekETAP 1:

Rzodkiewki umyć, odkroić ogonki i pokroić w talarki. Ziemniaka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
ETAP 2:

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, przełożyć na rozgrzane masło i delikatnie podsmażyć
ETAP 3:

Do cebuli dodać rzodkiewki
ETAP 4:

smażyć do momentu aż rzodkiewka straci biały kolor
ETAP 5:

Po tym czasie dodać ziemniaka,
ETAP 6:

chwilkę razem podsmażyć i zalać gorącym rosołem. Dodać białego pieprzu, wg smaku i gotować do miękkości warzyw, jakieś 25 minut.
ETAP 7:

Na koniec dodać śmietankę, doprawić do smaku, i zmiksować na krem.
ETAP 8:

Zupę podałam z tartym na tarce jajkiem.
OktawiaG
zbysiowa
Koniecznie, zupa jest kapitalna :)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję Edytko ;)