SUPERPRZEPIS

Zupa krem z rzodkiewek

  • 4
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Zupa krem z rzodkiewek

Polecam pyszną, kremową zupę z rzodkiewek. Robiłam taką zupkę pierwszy raz, smak nas pozytywnie zaskoczył.

Składniki:

Zupa krem z rzodkiewek

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z rzodkiewek

ETAP 1:

Zupa krem z rzodkiewek
przygotowane do zupy potrzebne warzywa

Rzodkiewki umyć, odkroić ogonki i pokroić w talarki. Ziemniaka umyć, obrać i pokroić w kostkę.

ETAP 2:

Zupa krem z rzodkiewek
podsmażana na maśle klarowanym pokrojona cebula

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, przełożyć na rozgrzane masło i delikatnie podsmażyć

ETAP 3:

Zupa krem z rzodkiewek
do podsmażonej cebuli dodaję plasterki rzodkiewek

Do cebuli dodać rzodkiewki

ETAP 4:

Zupa krem z rzodkiewek
rzodkiewki trzeba smażyć aż stracą biały kolor

smażyć do momentu aż rzodkiewka straci biały kolor

ETAP 5:

Zupa krem z rzodkiewek
do podsmażonej cebulki i rzodkiewki dodaję ziemniaka

Po tym czasie dodać ziemniaka,

ETAP 6:

Zupa krem z rzodkiewek
zalać bulionem

chwilkę razem podsmażyć i zalać gorącym rosołem. Dodać białego pieprzu, wg smaku i gotować do miękkości warzyw, jakieś 25 minut.

ETAP 7:

Zupa krem z rzodkiewek

Na koniec dodać śmietankę, doprawić do smaku, i zmiksować na krem.

ETAP 8:

Zupa krem z rzodkiewek

Zupę podałam z tartym na tarce jajkiem.