Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa krem z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z fasolki szparagowej z dodatkiem soczewicy jest pyszna i sycąca. Można ją podawać z grzankami z dodatkiem usmażonego, wędzonego boczku.

Zupa krem z fasolki szparagowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z fasolki szparagowej
Porcję rosołową umyć, zalać zimną wodą, dodać odrobinę soli i ugotować wywar. Marchew, pietruszkę obrać i razem z oczyszczoną fasolką pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, wlać 3 szklanki wywaru i gotować do miękkości.

Do miękkich warzyw wsypać ugotowaną soczewicę i zmiksować( w razie potrzeby dolać przegotowanej wody lub wywaru z mięsa).

Połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z usmażonym, wędzonym boczkiem i grzankami.
Zupa krem z fasolki szparagowej
Z porcji rosołowej należy ugotować wywar.
Zupa krem z fasolki szparagowej
Przygotowane warzywa zalać wywarem i ugotować.
Zupa krem z fasolki szparagowej
Połączyć z ugotowaną soczewicą i zmiksować.
Zupa krem z fasolki szparagowej
Doprawić do smaku, wymieszać ze śmietaną, podawać.