Sposób przygotowania:
Zupa krem z fasolki szparagowej
Porcję rosołową umyć, zalać zimną wodą, dodać odrobinę soli i ugotować wywar. Marchew, pietruszkę obrać i razem z oczyszczoną fasolką pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, wlać 3 szklanki wywaru i gotować do miękkości.
Do miękkich warzyw wsypać ugotowaną soczewicę i zmiksować( w razie potrzeby dolać przegotowanej wody lub wywaru z mięsa).
Połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z usmażonym, wędzonym boczkiem i grzankami.
Do miękkich warzyw wsypać ugotowaną soczewicę i zmiksować( w razie potrzeby dolać przegotowanej wody lub wywaru z mięsa).
Połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z usmażonym, wędzonym boczkiem i grzankami.