Sposób przygotowania:
Krem ziemniaczano-chrzanowy z chipsami z boczku
Do garnka wlewamy rosół lub bulion, dodajemy do niego opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki i ząbek czosnku – gotujemy 20 minut. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupę wyłączamy i odstawiamy na chwilę aby trochę przestygła.
Do zupy dodajemy chrzan – mieszamy i blendujemy wszystko na jednolity, gładki krem. Zupę z powrotem podgrzewamy, dodajemy do niego śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Boczek kroimy paski lub kostkę i wysmażamy go na patelni na chrupko około 3-5 minut. Zupę serwujemy gorącą z chrupiącymi chipsami z boczku.
Smacznego.
Do zupy dodajemy chrzan – mieszamy i blendujemy wszystko na jednolity, gładki krem. Zupę z powrotem podgrzewamy, dodajemy do niego śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Boczek kroimy paski lub kostkę i wysmażamy go na patelni na chrupko około 3-5 minut. Zupę serwujemy gorącą z chrupiącymi chipsami z boczku.
Smacznego.