Sposób przygotowania:
Kremowa pokusa 3
Przygotować składniki niezbędne, z jaj żółtka oddzielić od białek, białka należy włożyć do wysokiego naczynia i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypać cukier. Miksować i kolejno dodać żółtka, nie przerywając ubijania. Mąki wymieszać ze sobą, przesiać, dodać proszek do pieczenia i dodać do ciasta, mieszając drewnianą łyżką. Okrągła tortownicę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do okrągłej tortownicy. Piec w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 50 minut, biszkopt ostudzić, przekroić na połowę. Schłodzić śmietankę 30% kremówkę, wsypać do niej cukier puder i ubić całość na sztywną masę o delikatnej konsystencji, wsypać fixy do śmietany i dalej miksować. Należy podzielić na pół śmietanową masę, jedna część rozprowadzić równomiernie ja jednym blacie biszkopta, następnie pokroić drobniutko truskawki i wyłożyć je na śmietanę ubitą, kilka zostawić do dekoracji. Drugą część śmietany wyłożyć na wierzch biszkopta oraz na jego boki, równomiernie rozsmarować, posypać wierzch kolorowymi koralikami oraz małe kwiatuszki z masy cukrowej i wyłożyć truskawki.