Sposób przygotowania:
Kremowa Pudliszkowa Bartusia
Przefiltrowaną wodę z dzbanka wlewamy do garnuszka tak około 2,5 litra. Następnie piersi z kurczaka myjemy wkładamy do garnuszka, gotujemy tak około 20 minut. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się mięsa, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Sól, paprykę, pieprz, koncentrat mieszamy ze sobą i dodajemy do zupy, zagotowujemy, odstawiamy. Zupę miksujemy. Wodę na makaron zagotowujemy dodajemy szczyptę soli, oleju łyżeczkę, wsypujemy makaron, mieszamy, przykrywamy pokrywką na 8 minut. Odcedzamy na sitku. Zmiksowana zupę przelewamy do miseczki, układamy makaron. Śmietanę ubijamy, wykładamy na makaronie. Pestki słonecznika prażymy na patelni, dekorujemy zupkę. Smacznego!
zbysiowa
antek