monika4

monika4

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Kremowa Pudliszkowa Bartusia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepsza Bartusia Pudliszkowa :)

Kremowa Pudliszkowa Bartusia Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kremowa Pudliszkowa Bartusia

 

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1 malutki seler
  • 1 pietruszka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta papryki
  • 15 dag pestek słonecznika łuskanych
  • 200 ml śmietany
  • 2 szklanki makaronu
  • 7 łyżek koncentratu Pudliszki z natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Kremowa Pudliszkowa Bartusia
Przefiltrowaną wodę z dzbanka wlewamy do garnuszka tak około 2,5 litra. Następnie piersi z kurczaka myjemy wkładamy do garnuszka, gotujemy tak około 20 minut. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do gotującego się mięsa, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Sól, paprykę, pieprz, koncentrat mieszamy ze sobą i dodajemy do zupy, zagotowujemy, odstawiamy. Zupę miksujemy. Wodę na makaron zagotowujemy dodajemy szczyptę soli, oleju łyżeczkę, wsypujemy makaron, mieszamy, przykrywamy pokrywką na 8 minut. Odcedzamy na sitku. Zmiksowana zupę przelewamy do miseczki, układamy makaron. Śmietanę ubijamy, wykładamy na makaronie. Pestki słonecznika prażymy na patelni, dekorujemy zupkę. Smacznego!
Kremowa Pudliszkowa Bartusia
Etap 1