Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczonych kasztanów
Kasztany nacinamy i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórki. Wodę gotujemy z kotką drobiową. Na wrzącą wrzucamy upieczone kasztany.
Pęczak gotujemy z dodatkiem soli himalajskiej. Kiedy kasztany zaczną się rozgotowywać, dodajemy go do zupy. Całość miksujemy i ponownie podgrzewamy dodając szczyptę pieprzu cayenne i śmietankę.
Zupę podajemy z uprażonymi ziarnami słonecznika.
Pęczak gotujemy z dodatkiem soli himalajskiej. Kiedy kasztany zaczną się rozgotowywać, dodajemy go do zupy. Całość miksujemy i ponownie podgrzewamy dodając szczyptę pieprzu cayenne i śmietankę.
Zupę podajemy z uprażonymi ziarnami słonecznika.
Marika-
Magdalena88
sammakko