olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa z selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciekawy pomysł na jarską i bardzo smaczną zupę z selerem naciowym, cebulą, marchewką z dodatkiem śmietany,

Zupa z selera naciowego

Składniki:

Zupa z selera naciowego

 

  • 1 seler naciowy
  • 3 cebule
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 100 ml śmietany 12%
  • 3 łyżki masła
  • 1 litr wody

 

Sposób przygotowania:

Zupa z selera naciowego
Na rozgrzany w rondlu olej wrzucam oczyszczoną i pokrojoną marchewkę, cebulę i seler, po czym całość podsmażam przez kilka minut. Do rondla dodaję wodę i gotuję całość do uzyskania miękkości warzyw. Do zupy dodaję rozrobioną w niewielkiej jej ilości śmietanę, po czym doprawiam całość sola oraz pieprzem.

Tagi:

seler