Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z brokułów
Ziemniaki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka i zalewamy bulionem lub rosołem i gotujemy około 10 minut.
Brokuły myjemy, dzielimy na różdżki. Dodajemy do warzyw i gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz dodajemy masło.
Serwujemy z dodatkiem grzanek posypanych serem lub z groszkiem ptysiowym.
Brokuły myjemy, dzielimy na różdżki. Dodajemy do warzyw i gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz dodajemy masło.
Serwujemy z dodatkiem grzanek posypanych serem lub z groszkiem ptysiowym.