Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z cukinii
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, a gdy cebula się zeszkli to dorzucamy obrane umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę cukinię.
Całość podsmażamy przez kilka minut. Zalewamy bulionem (bulion powinien tylko przykryć warzywa). Dorzucamy 3 gałązki tymianku i gotujemy przez ok 20 minut.
Wyjmujemy gałązki tymianku, z reszty tymianku obrywamy listki i dorzucamy do zupy.
Za pomocą blendera miksujemy na gładki krem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, nalewamy do talerzy i podajemy gęstym jogurtem naturalnym.
Całość podsmażamy przez kilka minut. Zalewamy bulionem (bulion powinien tylko przykryć warzywa). Dorzucamy 3 gałązki tymianku i gotujemy przez ok 20 minut.
Wyjmujemy gałązki tymianku, z reszty tymianku obrywamy listki i dorzucamy do zupy.
Za pomocą blendera miksujemy na gładki krem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, nalewamy do talerzy i podajemy gęstym jogurtem naturalnym.