Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii z serem pleśniowym
W garnku z grubym dnem rozgrzać masło i oliwę, dodać pokrojoną cebulę i smażyć ja na średnim ogniu, aż do lekkiego zeszklenia. Dodać posiekany czosnek i chwileczkę podsmażyć. Dodać obrany, umyty i pokrojony seler i ziemniaki. Wlać pół szklanki bulionu. Dodać liść laurowy i lubczyk, przez chwilę dusić pod przykryciem, aż warzywa lekko zmiękną. Wlać pozostały bulion z kurczaka, dodać umytą i pokrojoną w grubą kostkę cukinię. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.Garnek z zupą zdjąć z ognia. Wyjąć liść laurowy, gałązki lubczyku. Dodać pokruszony ser pleśniowy i mieszać, aż ser się roztopi. Jeśli jest taka potrzeba, to jeszcze raz doprawić zupę do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę zmiksować na gładki krem, wlać śmietanę i ponownie podgrzać. Podawać z posiekaną natką pietruszki i porcją pokruszonego sera pleśniowego.