Sposób przygotowania:
Kremowa cukiniowa z miętą
Cebulę drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy w garnku na oliwie. Cukinię kroimy w kostkę (ze skórką). Ziemniaka obieramy i też koimy w kostkę i po ok. 5 min. dodajemy do garnka z cebulą. Dodajemy masło i podsmażamy kolejne 5 min. mieszając co jakiś czas. Przygotowany wcześniej bulion wlewamy do garnka z warzywami i gotujemy na średnim ogniu ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy posiekaną miętę oraz mąkę wymieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody. Następnie jogurt mieszamy w osobnym kubeczku z odrobiną zupy i przelewamy stopniowo z powrotem do garnka . Dodajemy sól i pieprz i całość zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Podawać z grzankami własnej roboty lub kupnymi. Smacznego :)