2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Korzystajmy z cukinii póki czas, tym razem wzbogaciłam ją o kilka pieczarek i serek mascarpone dzięki temu zyskała na smaku, aromatyczna i pyszna! Podana z grzankami stanowi wspaniałe danie obiadowe.

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone

Składniki:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone

ETAP 1:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone
cukinię i pieczarki kroimy na grubą kostkę

Cukinię wydrążamy z nasion ale nie obieramy ze skórki, pieczarki myjemy, całość kroimy w grubą kostkę. Por i cebulę siekamy drobno.

ETAP 2:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone
na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę i por

W garnku rozpuszczamy masło, wlewamy oliwę, wsypujemy cebulę i por, szklimy pod przykryciem.

ETAP 3:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone
do podduszonego pora i cebuli dodajemy cukinię i grzyby

Następnie dodajemy pokrojoną cukinię z pieczarkami,

ETAP 4:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone
całość zalewamy gorącą wodą tak aby przykryła cukinię

zalewamy gorącą wodą-tyle aby przykryła cukinię.Gotujemy około 15 minut aż cukinia będzie miękka, wtedy dodajemy ser mascarpone, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

ETAP 5:

Kremowa zupa z cukinii pieczarek i mascarpone
po dodaniu serka całość miksujemy blenderem

Całość miksujemy blenderem na krem.Podajemy z grzankami.


Tagi:

cukinia