Sposób przygotowania:
Kremowa zupa z kurczaka
Na łyżce oliwy przesmażamy ziarenka pieprzu i pora w całości około 2 minut. Dodajemy ćwiartki z kurczaka- ja ściągam z nich skórę i odcinam kuperek-:). Dodajemy włoszczyznę, zalewamy zimną woda ok 4-5 l i zagotowujemy. Solimy- około 0.5 łyżki, można mniej i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy około 1.5 godziny. Dodajemy odsączona kukurydzę. Wyciągamy kurczaka- studzimy bo inaczej się nie da-:) i kroimy w kostkę ok 0.5 cm. Wywar przecedzamy a włoszczyznę można zużyć np. do nóżek na zimno-:) albo po prostu wyrzucić. Do maki kukurydzianej dolewamy 3 łyżki zimnej wody, porządnie mieszamy i cały czas mieszając wlewamy do wywaru. Śmietanę zaprawiamy sokiem z cytryny, zaprawiamy wywar, dodajemy mięsko z kurczaka, bezpośrednio lub już na talerzu. Doprawiamy pieprzem. Proste ale naprawdę smaczne-:)