SUPERPRZEPIS

Kremowa zupa z kurek 4

  • Elexis
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Kremowa zupa z kurek 4 Więcej zdjęć (4)

Pyszna kremowa zupa z grzybów

Składniki:

Kremowa zupa z kurek 4

 

  • 1 litr bulionu świeżego, mrożonego lub z kostki
  • 20 dag świeżych kurek (można też użyć mrożonych)
  • 100 gram serka topionego śmietankowego
  • masło
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • pieprz cytrynowy
  • makaron

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa z kurek 4
Kurki myjemy i przysmażamy na rozgrzanym maśle. Doprawiamy solą i pieprzem. Przysmażone i doprawione kurki dodajemy do bulionu i gotujemy przez około 10 - 15 minut. Po tym czasie dodajemy serek topiony i gotujemy ciągle mieszając, do czasu aż całkowicie się rozpuści. Kilka kurek wyjmujemy z zupy i odkładamy do przystrojenia, resztę miksujemy za pomocą blendera. Podajemy z makaronem do zupy. Smacznego!
Kremowa zupa z kurek 4
Przysmażone kurki dodajemy do bulionu i gotujemy
Kremowa zupa z kurek 4
Przed zmiksowaniem zupy blenderem, wyjmujemy kilka kurek do przystrojenia
Kremowa zupa z kurek 4
Przed podaniem na wierzch układamy kurki, które wcześniej wyjęliśmy z zupy

Tagi:

makaron zupy