Sposób przygotowania:
Kremowy deser z truskawkamiETAP 1:
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, ale nie dodawaj do niego cukru i odstaw do schłodzenia. W międzyczasie możesz przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i również odstawić w chłodne miejsce aby powoli tężała.
ETAP 2:
Kiedy budyń będzie już zimny, w misce utrzyj masło aż stanie się białe, następnie dodaj cukier i na koniec po łyżce zimny budyń. Gdy masa będzie już idealnie kremowa, możesz zabrać się za składanie całego deseru.
ETAP 3:
Na spód każdej szklanki pokrusz po dwa herbatniki, następnie nałożyć warstwę kremu oraz pokrojone truskawki. Tą samą kolejność powtórz jeszcze raz. Wierz przykryj tężejącą galaretką i całość wstaw do lodówki na około 2 godziny do całkowitego schłodzenia. Smacznego!