judyta

judyta

Kucharz
[Przepisów: 10]

Kremowy kurczak

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

poniżej Kremowy kurczak

Kremowy kurczak

Składniki:

Kremowy kurczak

 

  • 3 piersi kurczaka,
  • oliwa z oliwek,
  • 1/3 szklanki białego wina,
  • 1 sos śmietanowo - grzybowy KNORR,
  • 10 orzechów włoskich,
  • 250 g makaronu,
  • zielenina, np. pietruszka

Sposób przygotowania:

Kremowy kurczak
Pokrój kurczaka i podsmaż na patelni, na małej ilości oliwy z oliwek, aż mięso się zrumieni. Wlej wino, przez chwilę podduś całość, dodaj sos śmietanowo - grzybowy KNORR i rozdrobnione orzechy włoskie. Wymieszaj wszystko i duś na patelni przez 15 minut. Podawaj z ulubionym rodzajem makaronu i udekoruj zieleniną.