szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

kremowy rosół cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rosół troche inaczej , bo cytrynowy

kremowy rosół cytrynowy

Składniki:

kremowy rosół cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

kremowy rosół cytrynowy
Cytryny sparzyć i zetrzeć z nich skórkę.Rosół wlać do rondla, dodac skórkę cytrynową i gotować ok. 10 minut na niezbyt dużym ogniu,następnie przecedzić.Masło dokkładnie utrzeć z mąką, dodać do zupy i podgrzewać, mieszając aż zupa zgęstnieje.Dodać sok z cytryny i roztrzepaną z żółtkiem śmietanę.Drugą cytrynę obrać ze skórki, pokroić w kostkę, oczyścić z pestek, wrzucić do rosołu, doprawić do smaku solą.Podawać na gorąco.