asiakuchareczka

asiakuchareczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Krewetki chrupiące panierowane w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam takie chrupiące krewetki.Doskonałe na imprezę

Krewetki chrupiące panierowane w sezamie

Składniki:

Krewetki chrupiące panierowane w sezamie

 

Sposób przygotowania:

Krewetki chrupiące panierowane w sezamie
Krewetki oczyszczamy, nie usuwamy ogonków. Wrzucamy je do miski. Przyprawiamy sosem ostrygowym , sambalem, czosnkiem. W misce mieszamy obydwie mąki dolewamy zimnej wody tak aby powstało gęste ciasto naleśnikowe. W drugiej misce przygotowujemy sezam. Krewetki obtaczamy w mąkach i panierujemy w sezamie. Smażymy na głębokim rozgrzanym oleju. Podajemy na gorąco

Tagi:

sosy krewetki