polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Krewetki na ciepło z melonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krewetki na ciepło z melonem, krewetki na ciepło z melonem

Krewetki na ciepło z melonem

Składniki:

Krewetki na ciepło z melonem

 

  • 15 odwłoków krewetek tygrysich
  • pół melona miodowego
  • 1 łyżka posiekanej naci kolendry
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • kilka łyżek wody
  • sól
  • pieprz
  • mielony kminek
  • chili

Sposób przygotowania:

Krewetki na ciepło z melonem
Obrać melona i pokroić w paski, wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć, przyprawić, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażyć, wymieszać z kolendrą. Podlać wodą. Wsypać krewetki. Dusić 5 minut. Przyprawić. Podawać.

Tagi:

krewetki