Sposób przygotowania:
Krewetki na ostro z sosem mango
Krewetki obsmaż na złoty kolor, oprósz solą i pozostaw do wystudzenia. Wszystkie składniki sosu zmiksuj w blenderze i dopraw do smaku.
Melona i ogórka obierz, usuń pestki i pokrój w cienkie paseczki. Połącz z sałatami, świeżą miętą, olejem sezamowym, kiełkami oraz przygotowanymi wcześniej krewetkami.
Całość przed podaniem polej przygotowanym wcześniej sosem z mango i posyp ziarnami sezamu.
Przepisy, autorstwa Konrada Birka, pochodzą ze Zdrowych Warsztatów Kulinarnych organizowanych przez Bosch, Fit&Easy i Borges.
Melona i ogórka obierz, usuń pestki i pokrój w cienkie paseczki. Połącz z sałatami, świeżą miętą, olejem sezamowym, kiełkami oraz przygotowanymi wcześniej krewetkami.
Całość przed podaniem polej przygotowanym wcześniej sosem z mango i posyp ziarnami sezamu.
Przepisy, autorstwa Konrada Birka, pochodzą ze Zdrowych Warsztatów Kulinarnych organizowanych przez Bosch, Fit&Easy i Borges.