Sposób przygotowania:
Krewetki na sałacie
Jezeli nasze krewetki są świeże musimy je najpierw sprawić, moje niestety były z tych mrożonych, tak więc trzeba je wtedy dokładnie rozmrozić i wytrzeć trochę ręcznikiem papierowym by nie były całe w tej roztopionej wodzie. Następnie krewetki układamy na talerzu i posypujemy dość obficie solą oraz pieprzem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Tak odstawiamy na ok 10 -15 minut. Czosnek drobniutko siekamy i wrzucamy na patelnię z łyżką masła , zaraz potem dodajemy krewetki i łyżeczkę miodu, wszystko mieszamy , by krewetki pokryły się miodem i podsmażamy do zrumienienia, ale nie za długo, żeby nie popalić. Na talerzu układamy mix sałat, na około kawałki cytryn, które będzie można dodatkowo wyciskać na krewetki i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.