Boody

Boody

Kucharz
[Przepisów: 5]

Krewetki w karmelu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Danie to jest bardzo pyszne polecam wam

Krewetki w karmelu

Składniki:

Krewetki w karmelu

 

  • 750g średniej wielkości krewetki
  • 30-40 sztuk
  • 1/4 łyżki soli
  • 1,5 sosu rybnego łyżki
  • 2 łyżki sosu karmelowego
  • 1/2 posiekanej cebuli
  • 1/2 świeżego pieprzu zmielonego
  • 1 cebule ze szczypiorkiem posiekany szczypior
  • 1,5 łyżki oliwy
  • ryz gotowany na parze

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w karmelu
Do głębokiego garnka wrzucić sól i sos rybny karmelowy i wszystko gotować na dużym ogniu dodać cebule pieprz i wymieszać ciągle gotować na dużym ogniu od czasu do czasu zamieszać by krewetki dobrze połączyły się sosem krewetki puszcza sok który połączy się innymi składnikami tworząc ciemny sos można dodać wody jeśli sos będzie zbyt gesty krewetki bendą gotowane gdy staną się ciemnopomarańczowe czyli ok 8-10 min po dodaniu cebuli i pieprzu pod koniec gotowania w garnku powinoo zostać kilka łyżek sosu garnek mona zdjąć z ognia i dodać olej wymieszać i aby dorze sie połączyło z sosem posypać posiekanym szczypiorkiem podawać z ugotowanym ryżem na parze

Tagi:

sosy krewetki