paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Krewetki w sosie z szafranem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i szybki do zrobienia krewetki podane w sosie ze śmietany i białego wina razem z szafranem i kolendrą.

Krewetki w sosie z szafranem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krewetki w sosie z szafranem

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w sosie z szafranem
Krewetki oczyścić z pancerzyków i wypłukać. Na patelni roztopić masło i podsmażyć krewetki około 3 minut. Do krewetek wlać wino i smażyć aż połowa wina odparuje.

Dodać posiekana kolendrę, szafran i przyprawy do smaku wymieszać. Zalać śmietaną kremówką i gotować mieszając aż sos się zredukuje.

Przełożyć na talerze, można posypać szafranem, podawać na ciepło.
Krewetki w sosie z szafranem
Krewetki oczyścić z pancerzyków i wypłukać.
Krewetki w sosie z szafranem
Zalać śmietaną kremówką i gotować mieszając aż sos się zredukuje.
Krewetki w sosie z szafranem
Dodać , szafran i przyprawy do smaku wymieszać.