Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Krewetki z Szpinakiem i Pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czas przygotowania bardzo krótki a pachnie i smakuje pięknie. Polecam !

Krewetki  z  Szpinakiem  i  Pomidorkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krewetki z Szpinakiem i Pomidorkami

 

  • 18 krewetek
  • 15 pomidorków ( małych )
  • 250 g. mrożonego szpinaku
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 główki czosnku
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Krewetki z Szpinakiem i Pomidorkami
► Czosnek podsmażyć na maśle / odstawić /. Krewetki przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć krewetki ale nie dłużej niż 2 minuty jeden raz obracająć. ► Małe pomidorki przekroić wzdłuż na pół, posolić, ułozyć na patelni obok krewetek i na oliwie smażyć kolejną 1 minutę. ► Szpinak osobno usmażyć, przyprawić i ułozyć obok krewetek i pomidorów, smażyć razem jeszcze około 2 minut. Na samym końcu domieszać w krewetki porwaną w palcach natkę pietruszki.
Krewetki  z  Szpinakiem  i  Pomidorkami
Absolutnie nie powinno się za długo smażyć - ciepło trzymać.
Krewetki  z  Szpinakiem  i  Pomidorkami
Osobno usmażony szpinak ułożyć obok krewetek i pomidorów smażyć jeszcze około 2 minutki.
Krewetki  z  Szpinakiem  i  Pomidorkami
Z widocznych na zdjęciu kolorowych składnikow można przygotować dwie porcje.