Sposób przygotowania:
Krewetkowa Sałatka
300 ml. wody gotujemy w czajniku na wrzątek. Krewetki koktajlowe przekładamy do naczynia. Po zagotowaniu się wody, zalewamy krewetki wrzątkiem na 4 minuty. Po upływie 4 minut odcedzamy krewetki z wody i czekamy parę minut, aż wystygną. Następnie dodajemy do krewetek 3/4 puszki kukurydzy. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałeczki (podobno sałaty się nie kroi), i dodajemy do miski z krewetkami i kukurydzą. Umyte pomidorki koktajlowe kroimy w kosteczkę i dodajemy do miski ze składnikami. Całość solimy i pieprzymy według uznania i skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Sos dodajemy przed podaniem sałatki. Sos można dodać według uznania. Ja próbowałam już z typowym do owoców morza, z czosnkowym i koperkowym. Z każdym sosem danie miało niepowtarzalny smak.
Smacznego!
Smacznego!