Krewetkowe jajka na twardo

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć i drobno posiekać

Krewetkowe jajka na twardo

Składniki:

Krewetkowe jajka na twardo

 

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 20 krewetek koktajlowych
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyzka amsła
  • 1 łyzka mąki
  • 1/2 szkl bulionu

Sposób przygotowania:

Krewetkowe jajka na twardo
Jajka przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć i drobno posiekać żółtka. Za masła i mąki sporządzić zasmażkę, dolać bulion, energicznie wymieszać. Dorzucić posiekane krewetki, koperek i rozgnieciony ząbek czosnku, całość wymieszać. Tak powstały gęsty sos krewetkowy wlać do środka białek, ułożyć  wbrytfance i całość zapiec w piekarniku rozgrzanym do temp 190 st. Gorącą potrawę posypać przed podaniem przygotowanymi wcześniej żółtkami jajek.