evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Krokieciki z chlebka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Nie wiem jak ,komu ale nam bardzo smakowały :-)

Krokieciki z chlebka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krokieciki z chlebka

 

  • 6 kromek chleba pszennego (te kromki ze środka bo sa większe)
  • 6 plastrów sera żółtego np. gouda
  • 6 dużych pieczarek
  • sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
  • olej do smażenia
  • 1 surowe jajko + bułka tarta do obtoczenia krokietów

Sposób przygotowania:

Krokieciki z chlebka
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki.Podsmażamy na odrobinie oleju z dodatkiem soli i pieprzu(tak doprawić żeby nie było za mdłe) do odparowania płynu który sie wytworzy--odstawiamy do ostygnięcia. Z kromek chleba odcinamy skórki i za pomocą wałka je wałkujemy na cienkie placki. Na rozwałkowane placki kładziemy po plasterku sera i po porcji pieczarek.Całość rolujemy i panierujemy.Najpierw w rozmąconym jajku a następnie w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdych stron aż ser sie roztopi i gotowe. Podajemy np. z ketchupem :)
Krokieciki z chlebka
tutaj widzimy poszczególne etapy przygotowania . . .