pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Krokiet z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry, ciasto ma być lejące

Krokiet z mięsem

Składniki:

Krokiet z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiet z mięsem
Do garnka wlać mleko, wbić do niego jajka. Posolić i miksować. Następnie dodać mąkę, (mąki dodać tyle, aby ciasto było lejące). Piec na patelni naleśniki, na złoty kolor z obu stron. W między czasie ugotować mięso, odcedzić, zemleć na maszynce. Na odrobinie margaryny zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać do mięsa, przyprawić go, układać na każdym placku po odrobinie mięsa, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku i bułce tartej. Piec na złoty kolor z obu stron.

Tagi:

jajko jajka