kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Krokiety cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetna przekąska na małe przyjątko

Krokiety cielęce

Składniki:

Krokiety cielęce

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety cielęce
Mięso mielimy i dodajemy do niego posiekaną i zrumienioną na maśle cebulkę. Dosypujemy 3 łyżki bułki tartej, wbijamy jajko i przyprawiamy sola i pieprzem.Formujemy malutkie wałeczki-grubości palca-zanurzamy je w 2 roztrzepanych jajach, otaczamy w reszcie bułki tartej i smażymy na oleju. Możemy podawać z ostrym dipem pomidorowym jako przystawkę lub z warzywami jako danie główne. Smacznego!

Tagi:

tarta krokiety