Sposób przygotowania:
Krokiety orzechowe
Ziemniaki obrać, ugotować i razem z orzechami zemleć
w maszynce. Cebulę obrać i razem z pietruszką drobno posiekać, przesmażyć na maśle z łyżką bułki tartej. Do zmielonych ziemniaków dodać cebulę, całe jajka, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować wałeczki, obtoczyć
w jajku rozkłóconym a po tym w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu.
w maszynce. Cebulę obrać i razem z pietruszką drobno posiekać, przesmażyć na maśle z łyżką bułki tartej. Do zmielonych ziemniaków dodać cebulę, całe jajka, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować wałeczki, obtoczyć
w jajku rozkłóconym a po tym w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu.