iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krokiety w panierce z mąki kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Krokiety w panierce z mąki kukurydzianej

Krokiety w panierce z mąki kukurydzianej

Składniki:

Krokiety w panierce z mąki kukurydzianej

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety w panierce z mąki kukurydzianej
Pieczarki kroimy drobno , cebule siekamy. Podsmażamy wszystko na oleju. Kapustę biała kroimy w paseczki i gotujemy , kapustę kiszoną odsączamy i także gotujemy. Kapusty studzimy odcedzamy. Następnie podsmażamy na masełku i dodajemy podsmażone wcześniej pieczarki. Farsz mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mleko miksujemy z mąką i jajkami. Doprawiamy solą do smaku. Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Około 1 szklankę ciasta zostawiamy do obtoczenia krokietów. Na środek upieczonych naleśników wkładamy farsz i zawijamy. Do pozostawionego ciasta dodajemy odrobinę wody i mąkę kukurydzianą - miksujemy. W cieście moczymy krokiety , następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto.