Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszą gryczaną i serem
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Do kaszy dodajemy rozkruszony ser biały i cebulę podsmażoną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, szczyptę soli, wlewamy mleko i olej, wszystko miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, składając boki zwijamy krokiety.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Do kaszy dodajemy rozkruszony ser biały i cebulę podsmażoną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, szczyptę soli, wlewamy mleko i olej, wszystko miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, składając boki zwijamy krokiety.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.