Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszy z pieczarkami
Kaszę gotujemy na mleku dodać trochę soli i pieprzu wystudzić. Pieczarki i cebulę kroimy drobno i dusimy na masle doprawiamy solą i pieprzem ,dodajemy bułkę tartą jak trochę przestygnie dodajemy jajko mieszamy.Mozna dodać trochę startego zółtego sera. Na rękę nabieramy porcję kaszy spłaszczamy kaszę na srodek dajemy farsz i formujemy krokiety Na talerz wybijamy jajko na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą, Gotowe krokiety obtaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smazymy na oleju ze wszystkich stron,podajemy na ciepło do obiadu. Z porcji wychodzi około14 krokietów.
gusia1000
gosia56
dziękuję. naprawdę były bardzo dobre.
Gosia85
gosia56
robiłam je pierwszy raz smakowały super juz tylko czekam zeby znowu je zrobić. a kaszę kukurydzianą tez jadłam pierwszy raz.
Dorcia