Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszą gryczaną, twarogiem i boczkiem
Kasze gryczaną ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić drobniutko, wsypać na patelnię i smażyć na małym ogniu aż się wytopi. Wrzucić posiekaną drobno cebulę, gdy się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Krótko przesmażyć i zdjąć z ognia. Wrzucić ugotowaną i przestudzoną kaszę gryczaną, wymieszać. Wystudzić całkowicie.Następnie dodać pokruszony twaróg, doprawić solą i pieprzem do smaku.Na każdy naleśnik nakładać sporą porcję farszu, rozłożyć równo i zwinąć naleśnik. Jajka roztrzepać na talerzu z odrobiną mleka, na drugim wysypać bułkę. Naleśniki panierować, kłaść na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na złoto, osączać na ręczniku papierowym. Podawać z barszczykiem